18 Aralık 2011 Pazar

Cemal Reşit Rey esintisi




Klasik müziği modern bir gösteri ile buluşturan iki yaratıcı isim Ara Malikian ve Yllana, bu yaratıcılığa tartışmasız yeteneği ve cüretkar kişiliği ile esin kaynağı olan Paganini ve tüm bunları buluşturan sıradışı bir gösteri "Yllana ve Ara Malikian Presents Pagagnini".

Müzik tarihinin en ünlü keman virtiözlerinden biri olan Paganini'nin klasik müziğe getirdiği farklı bakış açısını anlamak için biçilmiş bir kaftan.Klasik müziğin ciddiyetinden esprili, eğlenceli bir sahne şovuna yapılan yolculuk, klasik müziği seven sevmeyen herkesi içine alan bi konçerto aslında. Fakat öylesine sıradışı ki konçertonun ciddiyetinin yerini salondaki çoçuk kahkahalarının alması hiç de yadırganmıyor. Çünkü o kahkahalardan fazlaca siz de atıyorsunuz. Hem de sahne şovuna katılıp gösterinin parçası olarak. Zaman zaman şov kısmının müziği ve eserleri gölgede bırakıp bir parça fazla kaçtığı olmuyor değil. Ama sonrasında üç keman ve bir çello eşliğinde İspanya’da flamenko ruhunu yaşarken azı çoğu unutuyorsunuz. Derken bir de bakmışsınız gitara dönüşen çello Amerika’nın caz barlarından birine götürüyor sizi caz dinlemeye.Hem de Mozart, Chopin, Pachalbel gibi unutulmazlar eşliğinde. Hal böyle olunca en çok eğlenenlerin başında gelen çoçuklar da en zevkli şekilde tanışıyor klasik müzikle.
Sadece çoçuklar olmuyor tabi tanışma faslını yaşayan, 1991 yılında bir araya gelip klasik müziğe çağdaş bir renk getiren Ara Malikian ve Yllana ile tanışmış oluyoruz böylece biz de. Sonrasında bir de merakla aynı türün farklı isimleri ekleniyor listeye Cyber Conductor gibi. 
Siz de henüz klasik müziğin eğlence kısmıyla tanışmayanlardansanız geç kalmadan bir tanışın derim eminim hem dinleyip hem eğlenip hem de seveceksiniz.


Link:
Cemal Reşit Rey Konser Salonu


1 yorum:

  1. Acayip eğlenceli görünüyorlar, mutlaka gitmek istiyorum.
    Güzel anlatımın için de teşekkürler, can çektirdin:)
    Sevgiler~~

    http://www.hergunluk.com

    YanıtlaSil