1 Temmuz 2011 Cuma

Temelde İnsan








Dallarında eller açan bir çiçeği kokladığınızı, nöronlardan oluşan bir ormanda serinlediğinizi, beyninizle döl yatağınızın yer değiştiğini düşündünüz mü hiç? Yedi çağdaş sanatçı bunları bizden önce düşünmüş, hayata geçirmiş ve hatta Pera Müzesi'nde bizleri bilim ve sanatın harmanlandığı muhteşem bir seyre çıkarmaya hazırlanmışlar.


Resim yazısı ekle
"Temelde İnsan" isimli sergi çağdaş sanatla nörobilimin güçlü bir bağa sahip olduğunu anlamaya yönelik. Fakat bilimsellikten uzak olanların bile sanatla yakalayacağı sergi herkesin bir parça ilgisini çekecektir mutlaka. İnsan kafalarından oluşmuş bir aksesuar gibi... Serginin en ilgi çekici bu eseri, sanatçının kendi yüz figürlerinden oluşuyor. Ama bir silüet edasında değil aksine her bir noktasından, her bir çizgisinden can bulacakmışçasına. Tıpkı diğer yüz figürlü eserler gibi... Böylece insan bir kez daha varıyor doğanın zenginliğinin, gizeminin, sadeliğinin ve karmaşıklığının farkına.


Tabi Pera'ya kadar gitmişken diğer katları, sergileri dolaşmamak olmaz. İ.C. Karaburcak'ın aydınlıktan karanlığa, morla yeşilin dansına tanıklık etmek, "Oryantalist Resim" sergisi ile Osman Hamdi Bey'in sadece kaplumbağaları değil sırtındaki kabuğu ile aslında kendini de terbiye ettiğini, kendini de onlarla bir gördüğünü keşfetmek...

Haydi iyi keşifler.

Link:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder